8.6.20 tarihinde akşam saatlerinde Gazimağusa’ da Akyar kara sınır kapısı yakınlarında görülerek sorguya alınan ve KKTC’ ye yasal olmayan yollardan giriş yaptığı tespit edilen Suriye uyruklu Ömram Masri isimli şahıs tutuklandı ve yasa gereği 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Zanlının tutukluluk süresinin uzatılması maksadıyla bugün 9.6.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde gıyabında tutukluluk duruşması yapıldı ve hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildi. İddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Löğmen Yücetürk, 8.6.20 tarihinde saat 19.00 raddelerinde, Akyar sınır kapısı yakınlarında görülen zanlının alıkonduğunu ve sorgulandığını aktardı. Üzerinde herhangi bir pasaport veya kimlik bulunmayan zanlının yapılan sorgusunda, 6.6.20 tarihinde bir tekne ile bilinmeyen bir yerden KKTC ye giriş yaptığını söylemesi üzerine tutuklandığını belirtti.

Yasa gereği zanlının 14 günlük karantina süresi için poliste bulunduğunu ve mahkeme huzuruna çıkarılamadığına değinen Yücetürk, kimlik tespitinin yapılması ve ihraç işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla zanlı aleyhine gıyabında 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Zanlının karantinada olması nedeniyle gıyabında sunulan şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)