Tecavüzcü Cezaevine Gönderildi!

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 24 Haziran günü Kızılbaş bölgesinde Domuzcular Burnu diye bilinen bölgede askeri bölge içerisinde meydana gelen 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz olayı ile ilgili olarak tutuklu bulunan 15 yaşındaki Hayat Reyhanlılı İ.E dün tutukluluk süresinin dolmasına 1 gün kala sessiz sedasız nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkeme zanlının yaşının küçük olmasından ötürü sosyal hizmetler dairesine bağlı memurların gözetiminde kapalı oturum olarak gerçekleşti. Yaklaşık 10 dakika süren mahkemenin ardından sanığın güvenliği açısından sanık ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile 3 ayı geçmeyen bir süre cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklemesi kararı ile sonuçlandı.

Mahkeme dışında aldığımız bilgilere göre zanlının doktor kontrolünden geçirildiği ve alınan kan örnekleri ve doku örnekleri sonucunda kemik yaşının 16 -17 yaş aralığında tespit edildiğinin raporlar ışığında ortaya çıktığı. Zanlının ailesine ise olay tarihinden itibaren ulaşılamadığı ve nerde olduklarının bilinmediği de alınan bilgiler arasında