Rum Polisi ile Türk Polisi arasında iş birliği

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa ve Girne’de işlemiş olduğu suçlardan ötürü yurtdışı çıkış yasağı olduğu halde 8 Haziran tarihinde yasa dışı yoldan Güney Kıbrıs’a geçen Zanlı Cengiz Deniz Güney Polisi tarafından tespit edilmesinin ardından Birleşmişi Milletler aracılığı ile KKTC polisine teslim edilmesinin ardından tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Dörtyol Polis Karakolunda görevli polis memuru Mehmet Keleş olayla ilgili bulguları aktardı. Keleş huzurda bulunan zanlı Cengiz Deniz’in daha önceden işlemiş olduğu “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu, 16 yaşından küçük kız çocuğuna cinsel tecavüz ve Adam kaçırma, ciddi darp” suçlarından yurtdışına çıkış yasağı teminatı bulunmasına rağmen 8 Haziran tarihinde yasa dışı yoldan Güney Kıbrıs’a geçtiğinin tespit edildiğini söyledi. Polis zanlının daha sonra Güney Polisinin devriye yaptığı esnada kimlik kontrolü yaptığını ve tespit ettikleri zanlının üzerinde kimlik bulunmaması üzerine tutukladıklarını söyledi. Güney Polisinin daha sonra kimliğini tespit ettikleri zanlıyı Birleşmiş Milletler polisine teslim ettiklerini ve onlar aracılığında KKTC Polisine teslim edildiğini söyledi. Polis zanlı aleyhine geçmiş davalarına ek olarak askeri yasak bölgeyi ihlal suçunun da eklendiğini belirterek zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının daha önceden bağlanmış olduğu teminat şartlarına saygı göstermediğini belirterek ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı 2 ay süre ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevinde beklemesine emir verdi.