Tecavüz Zanlısı 8 Gün Daha Tutuklu

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Girne Alsancak bölgesinde aracına aldığı yabancı uyruklu kadına tecavüz ettiği öne sürülen zanlı Eray Asker bugün yeniden Girne’de mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 8 gün daha tutukluluk emri alındı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lapta Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Oktay Gültaş, zanlı Asker'in 6 Eylül tarihinde aracına aldığı yabancı uyruklu kadına tecavüz ettiği gerekçesi ile tutuklandığını söyledi. Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini,4 kişiden ifade aldıklarını ancak en önemli tanığa daha ulaşamadıklarını açıkladı. Olayı gören bir tanığın şuan Güney Kıbrıs’ta olduğunu kaydeden polis, tanık ile telefonla irtibata geçtiklerini, yakın bir zamanda ifadesini alacaklarını söyledi. Zanlı ve tecavüze uğradığını iddia eden kadından kan örnekleri alındığını belirten polis, DNA soruşturması için laboratuvara gönderdiklerini, sonuçları beklediklerini belirtti. Zanlının daha önce Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü, bu yönde de araştırma yaptıklarını kaydeden polis, soruşturma amaçlı zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. 

Haberin Kopyalanıp Kullanılması Yasaktır