Tecavüz Etti Dedi Ama Şikâyeti Geri Çekti

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da bir arkadaşının evinde misafir olan zanlı M.R.E yine aynı evde misafir olan M.A isimli genç kıza tecavüz ettiği yönünde M.A’nın şikayeti üzerine tutuklanmış aleyhinde soruşturma maksatlı 2 gün tutukluluk alınmıştı. Tutukluluk süresinin dolması üzerine zanlı bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Adli şubede görevli polis memuru Tukay Alper olayla ilgili bulguları aktardı. Alper huzurdaki zanlı M.R.A’nın 29 Ağustos tarihinde meydana geldiği iddia edilen zorla ırza geçme tecavüz suçundan methaldar olduğunu ancak mağdur konumunda bulunan M.A isimli kızın zanlı aleyhinde şikayeti olmadığını ancak konunun araştırılmasını talep ettiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını ve emareler toplandığını ve bu emarelerin tahlile gönderildiğini ancak sonuçlarının henüz gelmediğini söyledi. Dün sabah itibari ile de mağdur konumunda bulunan M.A isimli kızın polise gelerek şikâyetçi olmadığına dair ifade verdiğini belirten polis memuru zanlının ilerde oluşacak olası bir davada hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.