07.11.20 tarihinde saat 11.20 raddelerinde Gazimağusa’da tasarrufunda ve ikametgahında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 20 gr ağırlığında madde ve 3 adet hassas terazi bulunduran Stanley Oyori Agbor (E-32) polis tarafından tutuklanmış ve 8.11.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Bugüne değin tutuklu bulunan zanlı bugün 13.11.20 tarihinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru Cüneyt Arkın, olgularla ilgili mahkemeye bilgi verdi. PM Arkın şahadetinde alınan bilgi üzerine 7.11.20 tarihinde tespit edilen zanlının yapılan üst yoklamasında cebinde kâğıt parçasına sarılı 4 adet ayrı ayrı paketlenmiş satışa hazır 5 gr ağırlığında Hint keneviri türü olduğuna inanılan madde ve diğer cebinde ise satıştan elde edildiğine inanılan 10000 TL nakit paranın bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını söyledi.

Aynı gün zanlının ikametgahında bir arama yapıldığına değinen PM Arkın, arama esnasında yatak odasında 2 ayrı yerde toplam 15 gr ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve 3 adet hassas terazinin de bulunarak emare alındığını belirten PM Arkın, zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini, cebindeki paranın bilmediği kişilere yapmış olduğu uyuşturucu satışından elde edilen miktar olduğuna dair itirafta bulunduğunu söyledi.

Bugün itibarıyla Devlet kimya laboratuvarından gelen rapor doğrultusunda zanlının tasarrufunda bulunan maddenin 25 gr 43 ml ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğunu belirten PM Arkın, zanlının tasarrufunda bulunan 3 adet hassas terazinin de üzerinde uyuşturucu madde kırıntısı olduğunun tespit edildiği söyledi.

Zanlıya bugün itibarıyla yazılı dava tebliğ edildiğine dikkat çeken tanık polis Kamerun uyruklu olan zanlının öğrenci statüsü altında yasal olarak KKTC’de bulunduğuna değindikten sonra teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şehadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek 15000 TL nakdi teminat yatırması ve haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)