Tasarruflarında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 331 gr ağırlığında madde bulunan Joseph Mlambo, Lunga Harisson Dlamini ve Ernest Tembe Agborbejah polis tarafından tutuklanmışlardı.

 O günden beri tutuklu bulunan zanlılar bugün 13.11.20 tarihinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde kanunsuz Hint keneviri tasarrufu alma ve verme suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla hükümsüz tutuklu olarak 2 ay süreyle merkezi ceza evine gönderildiler.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PM Hüseyin Özdesoy, yemin altında verdiği şahadette olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. Özdesoy şahadetinde, alınan bilgi ışığında 4.11.20 tarihinde saat 14.20 raddelerinde, Gazimağusa’da zanlı 1’in ikametgahında arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada zanlı 1’in tasarrufunda Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan top lam 30 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını belirten PM Özdesoy, zanlı 1’in tutuklandığını belirtti.

Zanlı 1‘in bahse konu uyuşturucuları zanlı 2’den aldığına dair gönüllü bir ifade vermesiyle ayni gün zanlı 2‘nin de ikametgahında arama yapıldığına değinen tanık polis, evin muhtelif yerlerine gizlenmiş toplam 101 gr ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını ve zanlı 2’nin de tutuklandığını söyledi.

Zanlı 2’nin de tasarrufunda bulundurduğu maddeleri zanlı 3’den aldığına dair gönüllü bir ifade vermesiyle ayni gün zanlı 3’ün de Gazimağusa’da tespit edildiğini söyleyen PM Özdesoy, zanlı 3’ün polisi fark etmesiyle boyun çantasını atarak kaçmaya çalıştığını ancak kısa sürede etkisiz hale getirildiğini belirtti. Zanlı 3’ün sırt çantasında yapılan aramada Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 200 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını söyleyen PM Özdesoy, zanlı 3’in de tutuklandığını belirtti. Zanlı 3’ün bahse konu emare uyuşturucu maddeleri yurt dışından Ercan hava limanından ithal ettiğine dair gönüllü bir ifade verdiğini söyleyen tanık polis emare uyuşturucularla ilgili Devlet kimya laboratuvarından beklenen raporların geldiğini belirtti.

Buna göre zanlı 1‘in tasarrufunda bulunan maddelerin 43 gr 820 ml, zanlı 2’nin tasarrufunda bulunan maddelerin 92 gr 918 ml ve zanlı 3’ün  tasarrufunda bulunan maddelerin de 240 gr 130 ml ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu madde olduklarının belirlendiğine dikkat çeken tanık polis, zanlılara işlemiş oldukları suçlardan dava tebliği edildiğine dikkat çektikten sonra görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmelerini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 2 ay‘ı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmeleri yönünde emir verdi. (MHA)