Emarelerle ilgili raporların gelmesi bekleniyor

Tasarruflarında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 331 gr ağırlığında madde bulunan Joseph Mlambo, Lunga Harisson Dlamini ve Ernest Tembe Agborbejah polis tarafından tutuklanmışlar ve 5.11.20 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında birer gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlılar bugün 06.11.20 tarihinde yeniden mahkemeye çıkarılarak tutukluluk süreleri yedişer gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PM Yusuf Karaoğulları, yemin altında verdiği şahadette olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. Karaoğulları şahadetinde, alınan bilgi ışığında 4.11.20 tarihinde saat 14.20 raddelerinde, Gazimağusa’da zanlı 1’in ikametgahında arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada zanlı 1’in tasarrufunda Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 30 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını belirten PM Karaoğulları zanlı 1’in tutuklandığını belirtti.

Zanlı 1‘in bahse konu uyuşturucuları zanlı 2’den aldığına dair gönüllü bir ifade vermesiyle aynı gün zanlı 2‘nin de ikametgahında arama yapıldığına değinen tanık polis, evin muhtelif yerlerine gizlenmiş toplam 101 gr ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını ve zanlı 2’nin de tutuklandığını söyledi.

Zanlı 2’nin de tasarrufunda bulundurduğu maddeleri zanlı 3’den aldığına dair gönüllü bir ifade vermesiyle aynı gün zanlı 3’ün de Gazimağusa’da tespit edildiğini söyleyen PM Karaoğulları, zanlı 3’ün polisi fark etmesiyle boyun çantasını atarak kaçmaya çalıştığını ancak kısa sürede etkisiz hale getirildiğini belirtti. Zanlı 3’ün sırt çantasında yapılan aramada Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 200 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını söyleyen PM Karaoğulları, zanlı 3’in de tutuklandığını belirtti.

Zanlı 3’ün bahse konu emare uyuşturucu maddeleri yurt dışından ithal ettiğine dair gönüllü bir ifade verdiğini, bu ifadenin teyit ve tekzibinin henüz yapılamadığına dikkat çeken PM Karaoğulları, emarelerle ilgili uzman raporunun yanında incelenmek üzere data şubesine gönderilen zanlılara ait cep telefonları ile ilgili sonuçların da kendilerine ulaşmadığını belirttikten sonra tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlılar aleyhine 7 şer gün daha tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların 7 gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)