13.7.20 tarihinde saat 18.00 sıralarında Gazimağusa’ da Anamur caddesi üzerinde belediye araç park yeri içerisinde bulunan ve araç sahibi M.B nin de içinde bulunduğu FA 670 plakalı aracın ön camına zanlı 2 İbrahim Özdemir ve zanlı 3 Mehmet Kırlar ın teşvikiyle ve GKRY’ de bulunan M.T’ nin talimatla tasarrufunda bulundurduğu boru ile vurmak suretiyle kırılmasına ve 800 TL hasar meydana gelmesine neden olan zanlı 1 İlker Göl ile zanlı 3 Mehmet Kırlar ayni gün tutuklanmış ve 14.7.20 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Bulunamayan ve hakkında derdest emri çıkarılan zanlı 2 İbrahim Özdemir ise 15.7.20 tarihinde gece geç saatlerde adli şubeye giderek kendi isteğiyle teslim olduktan sonra derdest emri gereği tutuklanmıştı.

Her 3 zanlı bugün 17.7.20 tarihinde teminat maksatları bakımından Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmak maksadıyla teminata bağlanarak serbest kaldılar.

Bugünkü teminat duruşmasında iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Engin Yıldız, olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. Engin şahadetinde, 13.7.20 tarihinde Gazimağusa’ da belediyeye ait park alanı içerisinde park halinde bulunan ve sahibinin de içerisinde bulunduğu FA 670 plaka nolu aracın ön camını GKRY de bulunan M.T’ nın verdiği talimatla zanlı 2 ve zanlı 3’ ün teşvikiyle yüzüne maske takarak tasarrufundaki boru ile kasten ve kanunsuz olarak vurup kırmak suretiyle 800 TL hasara uğramasına neden olan zanlı 1’ in aynı gün tutuklandığını belirtti. Suçunu kabul eden zanlı 1’ in verdiği gönüllü ifade doğrultusunda ayni gün zanlı 3 Mehmet Kırlar’ ın da tutuklandığını söyleyen Yıldız, zanlı 2 nin bulunamaması nedeniyle aleyhinde derdest emri temin edildiğini belirtti. ile bir gönüllü ifade verdiğini belirten Yıldız zanlının aynı gün arandığını ancak bulunamadığını söyledi.

Aranan zanlı 2 İbrahim Özdemir’ in 15.7.20 akşamı geç saatlerde adli şubeye gelerek teslim olduğunu ve derdest emri gereği tutuklandığına değinen Yıldız, 16.7.20 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılan İbrahim Özdemir’ inaleyhine bir gün tutukluluk emri temin edildiğini söyledi.

 Zanlı 2 İbrahim Özdemir’ nün zanlı 3 Mehmet Kırlar ile zaman zaman görüştüğü, zanlı 1 İlker Göl ile hiç görüşmediği ve olay mahallinde dahi bulunmadığı yönünde beyanı olduğunu söyleyen Yıldız, birçok ifade yanında GKRY de bulunan ve derdest emri gereği aranan M.T isimli şahıs aleyhine de şahadet temin edildiğini belirtti.

Tahkikatın devam etmekte olduğuna dikkat çeken Yıldız bu aşamada KKTC vatandaşı olan zanlıların tahkikata etki etme olanakları olmaması nedeniyle teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların KKTC dışına çıkışlarını men ederek 100000’ er TL şahsi kefalet senedi imzalamaları şartıyla serbest kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)