Taciz Zanlısı Teminata Bağlandı


Değirmenlik bölgesinde meydana geldiği iddia edilen 4 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz olayı ile ilgili olarak tutuklu bulunan zanlı M.E teminat talebi ile dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Ömer Ülger olayla ilgili bulguları aktardı. Ülger huzurda bulunan zanlı M.E’nin 7 Temmuz tarihinde polise gelen cinsel taciz şikayeti olayından methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlı aleyhine 2016 yılı içerisinde bir günde akrabasının 4 yaşındaki kız çocuğuna giymekte olduğu pantalonunu indirip cinsel organını gösterdiği yönünde şikâyet olduğunu ve bu yönde bir tahkikat başlandığını söyledi. Polis memuru Ömer Ülger mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, zanlı aleyhine 4 yaşındaki kız çocuğunun şahadeti dışında bir şahdet bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek meaelenin ciddi olduğunu zanlıyı suça bağlayıcı sadece 4 yaşındaki kız çocuğunun şahadeti oldunuda göz önünde bulundurduktan sonra ilerde aleyhine getirilmesi muhtemel davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Olayla ilgili mahkeme dışında aldığımız bilgiye göre, meselenin ortaya kız çocuğunun babasını giyinirken çıplak görmesi üzerine çıktığı ve küçük kızın babasına utanmana gerek yok ben daha önce M.E abiyide çıplak gördüm demesi üzerine çıktığı bilgisini aldık.