Ercan’da 4 gram hintkeneviri…

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


 Türkiye’den ülkemize çalışmak için gelen ve Ercan Havaalanın bavullarını beklediği esnada narkotik detektör köpeği tarafından tespit edilerek tasarrufunda uyuşturucu bulunan zanlı Feyzullah Eren tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis çavuşu Erkan Karam mesele ile ilgili olguları aktardı. Karam, zanlı Feyzullah Eren’in 23 Şubat tarihinde saat 14.00 raddelerinde Ercan Havaalanından ülkemize giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Üzüm’ün tepki vermesi neticesinde üzerinde yapılan aramada yaklaşık ağırlığı 4 gram olan hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin tasarrufunda bulunduğunu söyledi. Zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini, emare olarak alınana uyuşturucu maddenin laboratuara gönderildiğini belirten polis zanlının bu aşamada tahkikata etki edemeyeceğini belirterek mahkemenin uygun bir teminata bağlamasını talep etti.
Yargıç Meltem Dündar zanlının KKTC’de hiçbir yasal bağının olmadığını belirterek davaları görüşülünceye değin 20 gün süre ile ceza evinde beklemesine emir verdi.