Girne’de geçtiğimiz Cumartesi gecesi bir eğlence mekânında çıkan kavga esnasında havaya ateş açtığı için aranan ve olaydan 2 gün sonra yakalanan İsmail Keçeli, bir önceki duruşmada olduğu gibi dün yine basın mensuplarına saldırdı.

Dün teminat duruşmasına getirilirken basın mensuplarına küfür ve hakaretlerde  bulunan zanlı aleyhine İtale-i Lisan suçlaması da getirildi.

Zanlının yanı sıra duruşma için gelen akrabaları da basın mensuplarını tehdit etti.

Basın mensuplarına tehditler savuran İsmail Keçeli’nin kuzeni Tolga Keçeli şikâyet üzerinde gözaltına alındı.

Girne Adli Şube’ye götürülen Tolga Keçeliye dava okundu.

Yargıç Gökhan Asafoğlulları zanlı İsmail Keçelinin ileride yargılanmak üzere yurt dışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 100 Bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına emir verdi.


Tutuksuz yargılanacak

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Ömer Yavuz mahkemede verdiği ifadede, Girne’de Kurtuluş Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir barda çıkan kavgada zanlı İsmail Keçeli’nin  henüz tespit edilemeyen bir silah ile havaya 3 el ateş ettikten sonra kayıplara karıştığını ve olaydan 2 gün sonra 16 Mayıs tarihinde tespit edilerek tutuklandığını anlattı.

Yavuz zanlı hakkında soruşturmanın devam ettiğini ancak soruşturmaya etki edebilecek olasılığın ortadan kalktığını belirterek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Havadis