Yılmazköy’de hırsızlık

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Yılmazköy’de önceki gece Ö.K. isimli kişinin avlusuna izinsiz girdikleri tespit edilen Kasım Topaloğluları, Ahmet Devecioğlu ve Nuri Ermicik avlu içerisinde bulunan 500 TL değerindeki su motorunu çaldılar. Zanlıların 500 TL değerindeki su motorunu Mağusa’da 280 TL’ye sattıkları tespit edildi. Yapılan sorgulamada tespit edilen zanlılar, soruşturma amaçlı tutuklandı. İşledikleri suçu itiraf eden zanlılar, bugün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldılar.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Alayköy Polis Karakolunda görevli polis memuru Bahri Yalçın mahkemede verdiği ifadede Kasım Topaloğluları, Ahmet Devecioğlu ve Nuri Ermicik’in “Sirkat” ve “Mülke tecavüz” suçlaması ile tutuklandıklarını anlattı. Polis memuru Bahri Yalçın, zanlıların 10 Haziran tarihinde saat 01.50 sıralarında Yılmazköy’de Ö.K.’ye ait avluya izinsiz olarak giriş yaptıklarını ve avlu içerisinde bulunan bir adet 500 TL değerindeki motoru çaldıklarını söyledi. Zanlıların Mağusa’da tespit edildiklerini ifade eden Yalçın, yapılan ilk sorgulamada suçlarını itiraf ettiklerini kaydetti. Polis, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek, 2’şer gün daha poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek 2’şer gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.