Bir türlü uslanmak bilmeyen ve suç dosyası kabarık olup cezaevinden çıkar çıkmaz her seferinde hırsızlık ve uyuşturucu madde suçlarını işlemeye devam eden Tugay Çetin’in (E-22) tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı. Sirkat ettiği eşyaların bir kısmı bulundu.

20 ve 21 Temmuz 2020 tarihlerinde Gazimağusa’da kız kardeşi E.Ç ve yeğeni Y.T’ nin ikametgâhlarından muhtelif eşyalar sirkat etmesiyle ilgili zanlı şikâyet üzerine 23.7.20 tarihinde derdest emri gereği tutuklanmış ve 24.7.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 27.7.20 tarihinde Soygun, Ev açma, sirkat ve kasti hasar suçlamasıyla yeniden Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı ve tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

İddia makamını temsilen savcı yardımcısı Hüseyin Eser’in hazır bulunduğu tutukluluk duruşmasında ilk tanık olarak tahkikatı yürüten polis memuru Salih Fidan Ersan yeminli şahadet verdi. Ersan şahadetinde zanlının 21.7.20 tarihinde kız kardeşinin evinde bulunduğu bir esnada eline aldığı kahverengi renkli ahşap saplı bir bıçakla kız kardeşinin üzerine yürüdüğünü, para vermezsen seni öldürürüm dediğini söyledi. Ersan şahadetine devamla, zanlının daha sonra ikametgâh içerisinden kız kardeşine ait fön makinesi, saç düzleştirici, maşa makinesi, tansiyon aleti, kahve makinesi, saç kesme makinesi, oksijen makinesi ve 1 adet güneş gözlüğünü alarak ayrıldığını belirtti.

Bir gün sonra 21.7.20 tarihinde zanlının bu sefer kuzeni Y.T’ nin evde olmadığı bir esnada ikametgâhının batıya bakan balkon demirlerine hasar verdikten sonra kilitsiz pencereyi açıp içeri girdikten sonra markası meçhul bir adet 37 ekran TV’yi sirkat ettiğini söyleyen Ersan, şikâyet üzerine zanlının 23.7.20 tarihinde derdest emri gereği tutuklandığını belirtti.

Temin edilen 3 günlük süre içerisinde sirkat edilen eşyalardan bir kısmının bulunduğuna dikkat çeken Ersan, maşa makinesi, oksijen makinesi, saç düzleştirici ve ahşap saplı bıçağın henüz bulunamadığını söyledi. Tutuklu olduğu süre içerisinde iki ayrı mesele ile ilgili zanlının 4 kez gönüllü ifade verdiğini söyleyen Ersan bu ifadeler içerisinde doğru olanlar yanında yalan olan kısımların da bulunduğuna vurgu yaptı.

Bu olaylar dışında kimden sirkat ettiğini hatırlamadığı bir adet kaynak makinesinin de bulunduğu yönünde zanlının sözlü beyanda bulunduğuna dikkat çeken Ersan, bölgede meydana gelen faili meçhul sirkat olayları ile ilgili tahkikatın devam etmekte olduğuna ve henüz bulunmayan emareleri olduğuna değindikten sonra zanlı aleyhine 8 gün ek tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Sancı yardımcısı Eser talep edilen süreyi 3 gün olarak sınırladıktan sonra yargıç avukatı bulunmayan zanlıya söz hakkı vermesi üzerine konuşan zanlı, kaynak makinesi ile ilgili polise herhangi bir beyanda bulunmadığını söyledi. Polis memuru Ersan ise bu cevaba karşı yaptığı açıklamada, şahadetinde değindiği gibi zanlının doğrular yanında yalanların da bulunduğu 4 ayrı gönüllü ifade verdiğine dikkat çekti.

Tarafların beyanı ve huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)