Covid’den dolayı şeytana uydum dedi

2020 Şubat ayından bu güne değin Gazimağusa’ da 15 Ağustos Bulvarı üzerinde bulunan İlarma isimli süper marketten alkollü içki ve muhtelif eşyalar sirkat eden işsiz TC vatandaşı Naser Osmanoğlu sonunda yakayı ele verdi ve tutuklandı.

Zanlı bugün 29.6.20 tarihinde sirkat suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildi.

Süpermarketten parasını ödemeden sürekli eşya çalıyordu

İddia makamı adına mahkemede hazır olan polis memuru Şükrü Hafız, yemin altında verdiği şahadette olgularla ilgili mahkemeye detaylı bilgi aktardı. Hafız şahadetinde, zanlının 14.6.20 tarihinde konu iş yerine müşteri olarak girdiğini, et reyonundan 600 gr kuzu şiş, 600 gr dana şiş ve kuyruk yağı, 1 adet 70 lik yeni rakı ile bir miktar karışık kuruyemiş aldıktan sonra beraberinde getirdiği başka marketlere ait çantalar içerisine koyarak kasaya ödeme yapmadan işyerinden ayrıldığını söyledi.

Kamera kayıtları zanlıyı ele verdi.

28.6.20 tarihinde ayni markette önceden meydana gelen bir sirkat olayı ile ilgili kamera kayıtlarının incelenmekte olduğu esnada bu olayın tespit edildiğine dikkat çeken Hafız, mahkemeden temin edilen tutuklama emri gereği zanlının ayni gün bulunarak tutuklandığını söyledi.

Zanlı suçunu itiraf etti. Evinde valiz dolusu birçok eşya bulundu.

Zanlının aynı gün polise gönüllü bir ifade verdiğini, 14.6.20 tarihinde işlemiş olduğu suçunu itiraf edip kabul ettiğine değinen Hafız, ayni gün temin edilen arama emri gereği zanlının kalmakta olduğu evde arama yapıldığını söyledi. Arama neticesi 2 valiz içerisinde birçok wiski, rakı, çay, çikolata ve birçok temizlik ürünü bulunup emare alındığına vurgu yapan Hafız, zanlının yapılan sorgusunda evinde muhafaza ettiği bu ürünleri 2020 Şubat ayından itibaren ayni marketten aldığını ve ödeme yapmadan dışarı çıkardığına dair itirafta bulunduğunu belirtti.

Zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk talebi

Zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibi yanında emarelerle ilgili araştırma yapılabilmesi ve ifadelerin temin edileceğine vurgu yapan polis memuru Hafız, soruşturması kapsamında zanlının KKTC’ deki statüsünün de araştırılabilmesi maksadıyla zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Zanlıdan itiraf.  Covid’ den dolayı şeytana uydum.

Yargıcın avukatı bulunmayan zanlıya söz vermesi üzerine konuşan zanlı savunmasında “ 92 yılından beri KKTC’de bulunmaktayım. Covid’den dolayı şeytana uydum. İşten çıkarıldım, 4,5 ayda yaşadıklarımı bir Allah bir de ben bilirim. Devlet vereceğini vadettiği parayı verseydi bu duruma düşmeyecektim. Eşyaları da Türkiye dönüşümde paraya çevirip ödeyecektim. Allah benim belamı versin” dedi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)