Soyguncuya Suçüstü

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da dün sabah saat 02.45 sıralarında By PHONE isimli telefon dükkânının kilidini çekiç ile kırmak isterken, çevredekilerin fark etmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan 18 yaşındaki Sudanlı öğrenci Ahmed Suliman Mohamed tutuklanarak bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Musfata parlak olayla ilgili bulguları aktardı. Parlak, huzurda bulunan zanlı Ahmed Suliman Mohamed’in dün gece yarısı meydana gelen “Suç işlemeye teşebbüs” suçundan tutuklandığını anlattı. Polis memuru Mustafa Parlak, zanlının Lefkoşa’da işletmeciliğini Hasan Açan’ın yaptığı BYphone isimli telefon dükkânın kilidini çekiçle kırmak isterken fark edildiğini söyledi. Parlak, zanlıyı anahtarı kırmak isterken çevredekilerin fark etmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalıştığını ve suçüstü yakalandığını belirtti. Polis, Zanlının sırt çantasında yapılan aramada, 1 adet çekiç, gri renk bir çift eldiven ve 1 adet bere bulunduğunu ve konu emarelerin 17 Mayıs tarihinde Gönyeli Belediye Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Fellahoğlu Kuyumculuk’a girenlerin de benzer yöntemlerle soygun gerçekleştirdiğini ve zanlının tasarrufunda bulunan emarelerle kuyumcuyu soyanların taktıklarının eşleştiğini kaydetti. Soruşturmanın yeni başladığını kaydeden Parlak, zanlının Fellahoğlu Kuyumculuk soygunu ile bağlantılı olduğuna inandıklarını belirterek, Mohamed’in soruşturma amaçlı 3 gün poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.