Soyguncular Mahkemeye Çıkarıldı

Ziraat Bankası’na ait para çantasını silah zoru ve biber gazı kullanarak çalmaya kalkışan Astsubaylar Ayhan Yıldız, Murat Bulut ve Hüseyin Kartaltepe 3 gün tutuklu kalacak

Lefkoşa’da bulunan Merkez Bankası önünde meydana gelen silahlı ve biber gazlı soygun girişiminin failleri olduğu iddia edilen ve olaydan kısa bir süre sonra gözaltına alınan astsubaylar Ayhan Yıldız, Murat Bulut ve işadamı olduğu belirtilen Hüseyin Kartaltepe dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

ARAÇ, İPUCU OLDU

Soyguna teşebbüs olayının önceki gün saat 09.20 sıralarında Lefkoşa’da bulunan Merkez Bankası önünde meydana geldiğini kaydeden polis, kimliği meçhul 3 kişinin Ziraat Bankası’nın para transferinden sorumlu Hasan Dağkuş ve Cemile Yılmaz’ın elinde bulunan 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin Sterlin nakit para çantasını çalmaya çalıştıklarını açıkladı. Silah zoruyla ve biber gazı kullanarak soygun teşebbüsünde bulunan zanlıların plakası meçhul bir araçla kaçtıklarını belirten polis, yapılan soruşturma sonucu kaçmakta kullanılan araç ile aynı marka ülkede 37 araç
bulunduğunu ve bu yönde soruşturma yürüttüklerini açıkladı.

GÜNLER ÖNCE KİRALADILAR

Polis, yapılan araştırmalar sonucu zanlı Ayhan Yıldız’ın, kaçmakta kullanılan ve plakası sonradan tespit edilen ZFB 972 plakalı kiralık aracı Girne’de Cartis isimli işyerinden kiraladığının öğrenildiğini belirterek, zanlı Ayhan Yıldız’ın Soycan Petrol İşletmeleri’ne gittiği anda tespit edildiğini söyledi. Polis, araçta yapılan aramada ön koltuk altında göz yaşartıcı sprey bulunduğunu dile getirdi.

BİRİ GİRNE’DE, İKİSİ GEMİKONAĞI’NDA

Zanlı Ayhan Yıldız’dan sonra zanlı Murat Bulut ile zanlı Hüseyin Kartaltepe’nin Gemikonağı’nda tespit edildiğini kaydeden polis, gözaltına alınan zanlılardan Murat Bulut ve Ayhan Yıldız’ın açık ifade verdiklerini söyledi. Polis, zanlı Murat Bulut’un ifadesinde suçu kabullendiğini zanlılar Ayhan Yıldız ve Hüseyin Kartaltepe ile aralarında anlaşarak bu suçu işlemeye teşebbüs ettiklerine dair gönüllü ifade verdiğini belirtti. Zanlıların mahkeme emriyle tutuklandığını kaydeden polis, bu süre içerisinde 5 görgü tanığından ifade alındığını ifade etti.

YÜZLERİNİ GÖREN ÇOK KİŞİ VAR

Zanlı Murat Bulut’un evinde arama yapıldığını, yapılan aramada olayda kullanılan sarsılmaz marka 9 mm çapında tabanca ve 2 adet şarjör bulunarak emare alındığını kaydeden polis, zanlıların maskesiz olmalarından dolayı, olayla ilgili birçok görgü tanığı olduğunu belirtti. Polis, bulunması gereken emareler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkeme haklarında “Silahlı soygun teşebbüsü”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” ve “Darp” suçundan soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Kaynak: Star Kıbrıs