Soygun Zanlısı Tutuklu Yargılanacak

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da 27 Ocak tarihinde park halinde bulunan araçta oturan kadını darp edip çantasını çalan zanlı Ümit Yıldırım bugün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Ahmet Kavan olayla ilgili bulguları aktardı. Kavan huzurda bulunan zanlı Ümit Yıldırım’ın 27 Ocak tarihinde saat 00.10 sıralarında Lefkoşa’da Tuna Sokak üzerinde park halinde bulunan araç içerisinde oturma olan B.Y isimli kadını ciddi şekilde darp ettiğini söyledi. Polis zanlının olayın akabinde müştekinin yanında bulunan ve içerisinde 400 TL değerinde muhtelif giyim, parfümeri ve makyaj malzemesini, çalarak soygun suçunu işlediğini mahkemeye aktardı. Polis zanlının bölgede bulunan kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu tutuklandığını ve çalmış olduğu eşyalarında olay yerinin yaklaşık 100 metre ilerisinde atılı vaziyette bulunarak emare yapıldığını söyledi. Polis zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ülkemizde yasal statüsü bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile45 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi