Kız kardeşi E.C’ ye ait tablet ve 2 telefonunu bilgisi dışında sirkat ettikten sonra yetinmeyen ve sonrasında kız kardeşi E.Ç’ yi maket bıçağıyla tehdit ederek cep telefonunu ve 135 TL parasını alıp soygun suçu işleyen Tugay Çetin şikâyet üzerine 1.12.19 tarihinde polis tarafından tutuklandı. 2.12.19 tarihinde ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine üç gün tutukluluk emri alındı.

 İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru İbrahim Gökova yemin altında olgularla ilgili bilgi aktardı. Zanlının Gazimağusa’da kalmakta olduğu Narin Sokak’ daki adresinde kız kardeşi müşteki E.Ç’ ye ait bir adet markası meçhul tablet ile samsun marka 2 adet cep telefonunu kendisinden habersiz alarak sirkat ettiğini belirten Gökova müştekinin şikâyeti doğrultusunda aranan ancak bulunamayan zanlının aranan şahıs olarak ilan edildiğini söyledi.

1.12.19 tarihinde zanlının tekrar kalmakta olduğu ikametgâha gittiğini, salon içerisinde bulunan kız kardeşi E.Ç’ ye tasarrufunda bulundurduğu maket bıçağını göstermek suretiyle kız kardeşini korkutup 135 TL parasını ve tasarrufundaki samsun marka cep telefonunu alarak soygun suçunu işlediğini belirten Gökova zanlının aynı gün tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğine değinen Gökova, zanlının kız kardeşinden para ve telefonları aldığını kabul etmekle beraber maket bıçağı çekmediğini belirttiğini aktardı.

Zanlı bugün 5.12.19 tarihinde yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı. 2.12.19 tarihinde zanlı aleyhine 3 gün ek tutukluluk emri temin edildiğine değinen Gökova, bu süre içerisindeki tahkikatıyla ilgili mahkemeye bilgi aktardı.

Temin edilen 3 günlük sürede aranan emarelerden nakit para hariç diğer emarelerin bulunduğuna değinen Gökova, bundan sonraki tahkikata etki etme olanağı bulunmayan ve benzeri 10 sabıkası bulunan zanlının davası görüşülünceye değin 3 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla zanlının hükümsüz tutuklu olarak 3 ay süreyle merkezi ceza evine gönderilmesi yönünde emir verdi. (MHA)