Soruşturma devam ediyor...

Lefkoşa'daki kuyumculardan yüklü miktarda altın çaldıkları iddiasıyla tutuklanan İran uyruklu zanlılar hakkındaki tutukluluk süresi uzatıldı.

Başkent Lefkoşa'da peş peşe soyulan kuyumculardan çalınan altınlarla ilgili tutuklanan İran uyruklu zanlılar Saeid Rohani, Arash Nourbakhsh, Majıd Emami, Manosur Rajabi, Gholamreza Emami, Rahim Akbari Aghbolagh, Sanaz Akbari, Zarınbano Esfandiari, Arezo Afrasiabian, Nahid Moshar dün ek süre  talebi ile Lefkoşa'da mahkemeye çıkarıldı.

Polis çalınan altınların kayıp olan kısmını araştırmaya devam ettiklerini açıkladı.

Olayın soruşturmasını yürüten polis zanlıların 24 Temmuz tarihinde Metropol Bölgesinde Lal kuyumculuk isimli iş yerinin camını kırıp 12 bin TL değerinde kol saati çaldıklarını 10 Eylül tarihinde yine aynı bölgede bulunan Erdinç kuyumculuk işyerinin vitrin camını kırıp 197 bin TL değerinde altın ve ziynet eşyası çaldıklarını söyledi.

Polis zanlıların son olarak 15 Eylül tarihinde Küçük Kaymaklı bölgesinde Galeria iş hanı içerisinde bulunan Altınbaş Kuyumculuk'un arka vitrin camını kırıp 800 bin TL değerinde pırlanta ve altın çaldıklarını ifade etti.

Ercan Havaalanı ve Girne'de tutuklanan zanlıların 3 gündür tutuklu bulunduğunu kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini altınların bir kısmının bulunduğunu ancak bir kısmının ise henüz bulunamadığını belirterek zanlıların tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılmasını talep etti.

Talebi değerlendirilen mahkeme zanlıların tutukluluk süresini 8 gün daha uzattı.

Diyalog