Haspolat’ta 1 Ocak 2014 tarihinde Şener Trade Ltd’te meydana gelen yangınla ilgili şüpheli olarak tutuklanan iş yeri çalışanı S.E. ile ilgili polis soruşturması derinleşiyor. 


Yapılan soruşturma sonucunda 42 makbuzun sisteme girildiğini ancak 12 bin 948 TL’nin muhasebeye yatırılmadığı tespit edildi.


Ayrıca makbuzlar üzerinde yapılan incelemede pazarlamacılardan alınan üç bin 625 TL’den 2 bin TL, bin 500 TL’den ise 500 TL’sinin muhasebecilere yatırıldığı polis tarafından tespit edildi.



Zanlı S.E., dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve hakkında tahkikat amaçlı 7 gün daha tutukluluk emri alındı.


Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, iddia makamı adına hazır bulunan Savcı Emine Taşkın, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Ercan Atasay’ı tanık olarak mahkemeye dinletti.

Polis çavuşu Atasay, zanlı S.E.’nin Kasım ve Aralık 2013 tarihi ile 1 Ocak 2014 tarihinde meydana gelen “kundaklama”, “sirkat” ve “kasti hasar” suçlarıyla ilgili gözaltına alındığını söyledi.



1 Ocak’ta Haspolat’ta Şener Trade Ltd’te meydana gelen yangın sonucunda zanlı S.E’nin şüpheli olarak tutuklandığını kaydeden Atasay, o günden itibaren yapılan tahkikatı anlattı.

Tutukluluk süresi boyunca olayla ilgili 4 kişiden ifade alındığını söyleyen Atasay, çıkan yangın ile ilgili Devlet Kimya Laboratuarı’na yazı yazıldığını dile getirdi.

 

 “Muhasebe hesaplarında sorun var”

Atasay, sirkat suçlamasıyla ilgili yapılan tahkikatta olaydan bir gün önce zanlının 19 adet makbuzun toplamı 4 bin 935 TL’yi muhasebeye yatırılmadığının tespit edildiğini kaydetti.

Öte yandan, makbuzlar üzerinde yapılan incelemede pazarlamacılardan alınan üç bin 625 TL’den 2 bin TL, bin 500 TL’den ise 500 TL’sinin muhasebecilere yatırıldığının öğrenildiğini belirten Ercan Atasay, araştırmalar sonucunda 42 makbuzun sisteme girildiğini ancak 12 bin 948 TL’nin muhasebeye yatırılmadığının görüldüğünü vurguladı.

Atasay, zanlı tasarrufundaki bir adet 19 bin TL, 6 bin 41 TL, bir adet 940 TL, bir adet 640 TL, bir adet 738 TL ve bir adet 129 TL’lik çeklerin kendisine verilmesine rağmen muhasebeciye yatırmadığının da ortaya çıktığını belirtti.

 

Pazarlamacılardan ifade alınacak

Yürütülen soruşturma kapsamında ilgili bankalara yazılar yazıldığını kaydeden Atasay, sirkat edilen paralar ve toplamda 64 makbuz ile ilgili 10 pazarlamacıdan ifade alınacağını açıkladı.

Polis çavuşu Atasay, tahsil edilen paralar ile ilgili şirketler ve marketlerden gerekli teyitlerin yapılacağını söyleyerek, tahkikatın henüz tamamlanmadığını, olayla ilgili alınacak ifadelerin bulunduğunu kaydetti.

Zanlının serbest kalması halinde aranan emarelere müdahale etme olasılığının bulunduğunu dile getiren Ercan Atasay, yürütülen soruşturmanın oldukça ciddi bir mesele olduğunu, bu yüzden zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Avukat itiraz etti

Zanlı avukatı, talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulundu.

İstenilen tutukluluk süresinin kişi hak ve özgürlüklerine aykırı olduğunu savunan zanlı avukatı, zanlının alınacak ifadelere ve aranan emarelere müdahale etme olasılığının bulunmadığını kaydetti.

 

 7 gün tutukluluk

Mahkemede aktarılan olgular ışığında ise Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit tahkikatın selameti açısından S.E’nin 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.