Silahın Yapamadığını Bonzai Yapıyor

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Alayköy’de misafir olduğu evde rahatsızlanarak yaşamını yitiren 20 yaşındaki genç Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’a uyuşturucu madde verdiği gerekçesi ile tutuklanan ev sahibi zanlı Ersan Tarım teminata bağlamak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Çavuşu Tural Güneralp olayla ilgili bulguları aktardı. Güneralp huzurda bulunan zanlının Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının ikametgâhında misafir olarak bulunan Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’ın rahatsızlanarak yaşamını yitirdiğini olay yerinden aldıkları çevre şahadetinde zanlının müteveffaya uyuşturucu madde verdiğine dair 2 tanık ifadesi olduğunu söyledi. Polis sanığın ayrıca mahkemeye geldikleri esnada araç içerisinde kendilerine bu suçu tespit edebileceğinizi düşünseydim kaçardım beyanında bulunduğunu belirtti. Polis zanlı aleyhine yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını söyleyerek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Ersan Tarım beni ceza evine gönderirseniz hayatım altüst olur. Çocukların SOS de ve ben onlar yanıma almak için uğraşıyorum ceza evine girerse onları geri alamam beyanında bulunduktan sonra artık ben bu işleri yapmıyorum, silahın yapamadığını bonzai yapıyor gençlik bitti dedi.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek meselenin çok ciddi olduğunu ancak zanlıyı henüz hangi suçtan yargılayacaklarına dair belirgin bir dava dosyası bulunmadığını belirterek zanlının ilerde belirlenecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile 15 gün süre ile merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklemesine karar verdi.