Şemka’da 500 Bin Sterlin Vurgun

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Lefkoşa'da Şemka LTD. isimli işyerinde sekreter ve gayrimenkul danışmanı olarak çalıştığı dönemde şirket adına kiraladığı ev ve işyerleri için aldığı parayı çaldığı öne sürülen zanlı Saadet Akyay bugün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Kaza mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmada soruşturmanın devam ettiği ancak zanlının geri kalan kısmına etki edemeyeceği belirtildi. Öte yandan şirkette ait 500 bin sterlin paranın kayıp olduğu öğrenildi.

SERBEST KALSA DA ETKİ EDEMEZ

Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Lefkoşa'da Şemka LTD. isimli işyerinde sekreter ve gayrimenkul danışmanı olarak çalışan zanlının 2016 yılı içerisinde kiralamış olduğu fark farklı binalar için aynı banka dekontu kullandığını belirtti. Polis, şirket yöneticisinin şikâyeti üzerine zanlının soruşturma amaçlı gözaltına alındığını ve mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını ifade etti. Polis, 300’e yakın dairenin kiralandığını ancak tek bir banka dekontunun kullanıldığını, arada oluşan para farkının ise kayıp olduğunu vurguladı. Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, ancak zanlının teminata bağlanması halinde soruşturmaya etki etme olasılığının olmadığını ifade etti. Polis, zanlının bağlantılı olduğu “Müstahdem tarafından sirkat” suçundan teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNAT ALTINDA SERBEST

Mahkeme, zanlının 20 bin TL nakit teminat yatırması, yurt dışına çıkışının yasaklanması, iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise giderek imza atması şartları ile teminatla serbest bırakılmasına karar verdi.