2017 Şubat ayı içerisinde sahtelemiş olduğu evrakı tedavüle süren Hamza Karel 8 ay hapis cezasına mahkûm etti.

Bugün 8.12.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde oturumlarına devam etmekte olan başkan kıdemli yargıç Fatma Şenol, kıdemli yargıç Ayşen Toroslu ve yargıç Hazan Aksun ’dan oluşan ağır ceza mahkemesi heyeti huzurunda bulunan evrak sahteleme ve tedavüle sürme davasını sonuçlandırdı ve sanık Hamza Karel ‘i 8 ay hapislikle cezalandırdı.

Sanık aleyhindeki karar kıdemli yargıç Ayşen Toroslu tarafından okundu. Toroslu önce savunma avukatının sanıkla ilgili aktarmış olduğu bilgilere değindi. Savunma avukatının aktarmış olduğu bilgilerde sanığın 50 yaşında 3 çocuk bir torun sahibi olduğunu, suç tarihinde taksicilik işiyle iştigal ettiğini, pandemi sürecinin de yaşanması nedeniyle mali sıkıntı içerisine girdiğini, şu anda aleyhinde 16 adet hukuk davası bulunduğunu, çocuklarının eğitim ve sağlık problemleriyle ilgilendiğini ve bir anlık düşüncesizlik nedeniyle bu suçu işlediğini, polise yardımcı olduğunu, suçunu kabul edip adaletin erken tecelli etmesine katkı koyduğunu belirtilerek sanığa mülayim davranılmasını talep ettiğini söyledi.

Savunmanın aktardığı bilgiler de dikkate alındıktan sonra sanığı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulur mahkûm ederiz diyen kıdemli yargıç Ayşen Toroslu, sanığa verilecek cezanın hapislik dışında bir cezanın olamayacağına değindi.

Taksicilik mesleğiyle iştigal eden sanığın ulaştırma bakanlığı meslek bölümü sürüş ehliyeti başvuru evrakında tarih değişikliği yaparak sahteledikten sonra ulaştırma bakanlığı izin kurulu bölümüne vermek suretiyle tedavüle sürdüğünü ve aslında olmayan bir şeyin varmış gibi olduğu gösterildiğini söyledi. Bu gibi suçlara uzun süreli bir hapislik cezasının öngörüldüğüne değinilen kararda kamu menfaatinin ön planda tutulması gerektiğine dikkat çekildi.

Bu iznin ticari taksicilik yapabilmek için verilen bir izin olduğuna değinilen kararda, bu gibi suçlardan önümüze gelen suçlu sayısında her yıl artış görülmektedir diyen Toroslu, sanık aleyhinde lehte ve aleyhte tüm unsurlar dikkate alındıktan sonra oy birliğiyle sanığa mahkûm olduğu birinci davadan 8 ay, ikinci davadan 8 ay hapislik cezası verildiğini belirtti. Cezaların birlikte çekileceği ayrıca belirtildi.  (MHA)