Sahte Makedon Lefkoşa'da Yakalandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da dün tasarrufunda bulundurduğu sahte Makedonya kimlik kartı ile Lokmacı sınır kapısından Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan zanlı Selçuk Boyoğlu tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Fuat Kurtulan olayla ilgili bulguları aktardı. Kurtulan huzurda bulunan zanlı Salçuk Boyoğlu’nun “sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme, sahtekârlıkla kayıt temini ve başkasının kimliğine bürünme” suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının 29 Ekim tarihinde 09.30 saatlerinde Lefkoşa’da Lokmacı Sınır Kapısından Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışırken tasarrufunda bulundurduğu ve önceden 900 Euro karşılığında temin ettiği sahte Makedonya kimlik kartı tedavüle sürdüğünü ve sahtekârlıkla kayıt temin ettiğini söyledi. Polis tedavüle sürdüğü pasaportun tespit edildiğini ve aleyhinde soruşturma başlatıldığını belirterek zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini söyledi. Polis memuru Kurtulan zanlı aleyhinde başlatılan tahkikatın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar KKTC’de hiçbir yasal bağı olmayan zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile 20 günü geçmeyen bir süre davalarını cezaevinde beklemesine karar verdi.