İçişleri bakanlığına sahte olduğu düşünülen doğum belgesi vererek yanlarındaki 6 aylık bebeği kayıt etmeye çalışırken evrak üstündeki mührün sahte olduğu tespit edilmesi üzerine tutuklanan zanlı Jiaxi Fan ve söz konusu belgeyi düzenlediği ve tedavüle sürülmesine olanak sağladığı gerekçesi ile tutuklanan zanlı Mithat Küçükakçalı bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. ilk etapta tutuklanan zanlı Peng Suve’nin ise yapılan soruşturmada suçsuz olduğunun anlaşılması üzerine serbest bırakıldığını belirtti.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mustafa Parlak, olayla ilgili bulguları aktardı. Parlak 10 Kasım 2020 tarihinde Lefkoşa'da Mithat Küçükakçalı ve Jiaxi Fan yurtdışından gelen ve 6 aylık olan J.M isimli 6 aylık bebeği evrakları üzerine İçişleri Bakanlığı Mührü vurulmak sureti ile sahte olarak bir KKTC Nüfus kayıt belgesi tanzim ettikleri gerekçesi ile tutuklandıklarını söyledi. Polis olayın bilgilerine gelmesi üzerine zanlıların derdest emri gereği tutuklandığını ve aleyhlerine bir soruşturma başlatıldığını mahkemeye aktardı. Polis memuru Parlak 6 aylık bebeğin ilk etapta sosyal hizmetlere teslim edildiğini ve bebekle ilgili araştırmaların devam ettiğini mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Jiaxi Fan’ın sabah mahkemeye çıkarılacağı sırada Aids hastası olduğu beyanında bulunduğunu bu nedenle tahlil yapıldığını ve sonucunun beklendiğini belirtti. Polis zanlı Mithat Küçükakçalı’nın tahkikata etki etme olasılığı kalmadığından mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep ederken zanlı Jiaxi Fan’ın ise sağlık sorunlarının tespit edilmesi ve yasal statüsünün incelenmesi bakımında 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlı Mithat Küçükakçalı’nın ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, 20 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 150’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve zanlının 100 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Yargıç Sağer zanlı Jiaxi Fan’ın ise soruşturma maksatlı 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.