Sahte Diploma İle Yakalandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Kardeş Ülkeler Kültür ve İşbirliği Sportif Faaliyetler Derneği’ne ait spor salonunda çalışmak için sahte diploma ile işlem yaptıran Cemal Gencer bir yıl sonra yakalandı. Şikâyet üzerine zanlı dün Girne’de tespit edilerek tutuklandı. Zanlının evinde yapılan aramada duvara asılı sahte diploma bulundu. Zanlı bugün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Kardeş Ülkeler Kültür ve İşbirliği Sportif Faaliyetler Derneği’nde çalışmak için 9 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye Wushu Federasyonu adına düzenlenmiş sahte diplomayı KKTC Başbakanlık Spor Dairesine vererek tedavüle süren zanlının önceki gün Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi. Polis, zanlının kalmakta olduğu evde yapılan aramada çerçeve içerisinde duvara asılı duran sahte diploma ile Kardeş Ülkeler Kültür ve İşbirliği Sportif Faaliyetler Derneği’ne ait birçok doküman bulunduğunu belirtti. Gözaltına alınan zanlının sahte diplomayı Yusuf Sansar isimli şahıstan aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu belirterek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.