Sahte 200 Dolara 2 Ay Hapis

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Lefkoşa’da Aralık 2010 tarihinde bir başkasından aldığını iddia ettiği 2 adet sahte yüz dolarlık banknottan birini bozdurmak için tedavüle sürdüğü zaman tespit edilerek polis tarafından aleyhine “sahte para tasarrufu, tedavüle sürme ve sahtekârlıkla para temin etmeye teşebbüs” suçlarından dava getirilen sanık Mahmut Aslan bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunup mahkum edildi.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökhan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda gerçekleşen duruşmaların ardından sanık aleyhine karar veren mahkeme heyeti oy birliğine varamamasından ötürü sanık aleyhine verilen karar oy çokluğu ile belirlendi. Başkan Ömer Güran ve Yargıç Gökhan Asafoğulları’nın ortak karar üretirken Yargıç Meltem Dündar kendi kararını verdi. Sanık aleyhine cezayı belirleyen kararı okuyan Başkan Ömer Güran sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini ancak sanığın işlemiş olduğu suçun ağır ve ciddi bir suç olduğunu bu nedenle sanığa verilecek cezanın hapis cezası dışında bir ceza olamayacağı belirtti. Başkan Güran sanığın işlemiş olduğu suçun 2010 yılında meydana geldiğini ve 6 yıldır yargılanmayı beklemesini lehine hafifletici neden olarak değerlendirdikten sonra sanığı işlemiş olduğu suçtan ötürü heyet üyesi Yargıç Gökhan Asafoğulları ile birlikte 2 ay hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Verilen Kararın ardından kendi yazdığı kararı açıklayan Yargıç Meltem Dündar ise sanığı hapis cezası yerine 5 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdiğini açıkladı. Ancak oy çokluğu kararı ile sanık 2 ay ceza evine gönderildi.