8.6 20 tarihinde alınan bilgi ışığında Gazimağusa’ da bir apartmanın dördüncü katında 5 numaralı dairede ev sakini Rusya uyruklu zanlı 1 Sergei Andreichuk ve orada misafir olarak bulunan TC vatandaşı zanlı 2 Hakan Acıkabak huzurunda yapılan aramada Hint keneviri bitkisi olduğuna inanılan 2 adet saksı içerisinde ekili vaziyet 2 kök bitki bulunarak emare alındıktan sonra ev sakini ve arkadaşı tutuklanmıştı.  9.6.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılan zanlılar aleyhinde 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Sürdürülen tahkikat sonucunda aleyhinde suç temin edilmeyen zanlı 2 konumundaki Hakan Acıkabak, polis tarafından şartsız serbest bırakıldıktan sonra bugün 12.6.20 tarihinde Rus uyruklu zanlı yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanarak serbest kaldı.

İddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Gökhan Yıldırım, olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. Yıldırım şahadetinde, 9.6.20 tarihinde alınan bilgi ışığında zanlının ikametgâhında arama yapıldığını, 2 adet saksı içerisinde hazır toprağa ekilmiş birisi 37 cm, diğeri 36 cm olmak üzere 2 kök Hint keneviri bitkisi olduğuna inanılan bitki bulunarak emare alındığın, zanlı ile orada misafir olarak bulunan arkadaşının tutuklandığını söyledi. İlerleyen zamanda ikametgâhta misafir olarak bulunan zanlı 2’nin olayla bağlantısı olmadığının tespit edilmesi üzerine şartsız serbest bırakıldığını belirten Yıldırım, zanlının 11.6.20 tarihinde vermiş olduğu gönüllü ifadesinde Hint keneviri bitkilerini 15.5.20 tarihinde bilinçli olarak kendisinin ektiğini itiraf ettiğini söyledi.

Zanlıya 15.5.20 ile 8.6.20 tarihleri arasında Hint keneviri ziraatı ve tasarrufu suçlarından yazılı dava tebliğ edildiğini belirten Yıldırım, zanlının davasına cevaben “kabul ederim” dediğini aktardıktan sonra mahkemenin uygun göreceği şartlar altında zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC dışına çıkışını men ederek 7000 TL nakdi teminat yatırması ve haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)