04-09 Kasım 2020 tarihleri arasında Gazimağusa’da R.C işletmelerine ait antreponun asma kilidi kırılarak içerisinden muhtelif markalarda içki çalınmasıyla ilgili olarak meselede zanlı görülen zanlı 1 Hüseyin Gör (E-36) polis tarafından 10.11.20 tarihinde polis tarafından tutuklandı. Sürdürülen soruşturma kapsamında antrepodan çalınan içkilerin hırsızlık olduğunu bildikleri halde piyasa değerinin altında satın aldıkları tespit edilen zanlı 2 Harun Çiftçi (E-38), zanlı 3 Hasan Çin (E-38), zanlı 4 Yılmaz Yazgı (E-42) ve zanlı 5 Halil Hamza Soylu (E-27) tutuklandı.

Zanlılar bugün 11.11.20 tarihinde Bina açma ve sirkat, hırsızlık mal kabulü suçlamasıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında ikişer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bu günkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PM İbrahim Çangaroğlu, 4-9 Kasım 2020 tarihleri arasında Gazimağusa’da R.C işletmelerine ait antreponun açılarak içerisinden muhtelif markalarda içki sirkat edildiğini söyledi.

Olayın 9.11.20 tarihinde polise intikal etmesiyle tahkikata başlandığını ve meseleyle ilgili olarak 10.11.20 tarihinde zanlı 1‘in tespit edilerek tutuklandığını belirten tanık polis, sürdürülen tahkikat sonucunda ayni gün zanlı 2, 3, 4 ve 5‘in de derdest emri gereği tutuklandıklarını söyledi.

Ayni gün zanlı 2, 3, 4 ve 5‘in ikametgahlarında arama yapıldığını, arama sonucu zanlı 2, 3 ve 5 ‘in ikametgahlarında sirkat edilen içkilerden bulunarak emare alındığına değinen tanık polis, yine ayni gün olayda kullanılan 2 adet Van tipi aracın emare olarak alındığını söyledi.

Mesele ile ilgili zanlı 2,3,4 ve 5‘in gönüllü ifade verdiğini söyleyen PM Çangaroğlu, mesele ile ilgili olarak arana şahıs ve emarelerin mevcut olduğunu, alınması gereken ifadeler yanında gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibinin de yapılacağına dikkat çektikten sonra zanlılar aleyhine 2 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Yargıcın avukatı olmayan zanlı 1‘e konuşma fırsatı vermesiyle konuşan zanlı 1, diğer 4 zanlıyı tanımadığını yönünde cevap verdi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların ikişer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)