Piknik Magandaları Yakalandı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de Boğaz Piknik Alanı’nda 22 Ağustos tarihinde meydana gelen kavgada iki kişiyi darp edip, birinin dişini diğerinin de dirseğini kıran Ömer Kaya, Ayhan Işık ve Taner Beyaz tespit edilerek gözaltına alındı. Zanlılar, “Ciddi darp ve vahim zarar” suçlarından teminata bağlanmak üzere bugün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada zanlılar hakkında iddiaları aktaran polis, Boğaz Piknik alanında 22 Ağustos saat 01.00’de çıkan kavgada zanlılar Ömer Kaya ile Ayhan Işık’ın kendilerine küfür ettikleri gerekçesi ile Müslüm Çiçek’e saldırdıklarını ve darp ederek sağ kol dirseğini kırdıklarını söyledi. Polis, zanlıların önceki gün tespit edildiğini belirterek, Müslüm Çiçek’in şikâyetini geri çektiğini ifade etti. İki zanlının güvenlik görevlisi olduğunu, KKTC’de çalışma izni ile bulunduklarını belirten polis, teminata bağlanmalarını talep etti. Polis, aynı kavgada zanlı Taner Beyaz’ın ise çıkan olayda kendisine bağırdığı gerekçesi ile Onur Can Öner’in yüzüne yumruk atıp, ön üst dişini kırdığını söyledi. Öner’in de zanlından şikâyetçi olmadığını kaydeden polis, üniversite öğrencisi olan zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına ve 20’er bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imzalamasına emir vererek zanlıların teminat altında serbest bıraktı