Parasını Alacakmış

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


Lefkoşa’da faaliyet gösteren Güner’in Yeri isimli kebapçı dükkânına girmeye çalışırken fark edilmesi üzerine kaçan zanlı Ahmet Can Varan tespit edilerek tutuklandı. Zanlı bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Kenan Harun Özdemir olayla ilgili bulguları aktardı. Özdemir, huzurda bulunan zanlı Ahmet Can Varan’ın 20 Ağustos tarihinde Lefkoşa’da faaliyet gösteren Güner’in Yeri isimli kebapçı salonunun duvarına çıktığı esnada yan tarafta bulunan bir bankanın bekçisinin kendisine seslenmesi üzerine olay yerinden kaçtığını söyledi Polis zanlının daha sonra bölgede yapılan kamera kayıtları incelenmesinde tespit edildiğini ve tutuklandığını belirtti. Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve faili meçhul birçok mesele bulunduğunu söyleyerek zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı konu yere gizlemiş olduğu parasını almak için gittiğini ve binaya girmeye çalışmadığını söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır zanlının soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.