Para ve ziynet eşyası çaldığı iddia ediliyor

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Mağusa’da eski kız arkadaşının evine girerek hırsızlık yaptığı iddiasıyla tutuklanan zanlı Mert Can Kurtçu bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

Mağusa’da Mert Can Kuşçu isimli kişi, eski kız arkadaşının evine girerek para ve ziynet eşyası çaldığı iddiasıyla tutuklandı. Eski kız arkadaşına ait paraları ve ziynet eşyalarını sirkat ettiği iddia edilen zanlı Kuşçu “Geceleyin ev açma”, “Sirkat” ve “Mülke tecavüz” suçlarıyla ilgili olarak bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhinde 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Evinde bir miktar para ve ziynet eşyası bulundu…

Meselenin tahkikat memuru, zanlı Mert Can Kurtçu’nun, 22-23 Aralık 2018 tarihleri 19:30-14:30 saatleri arasında eski kız arkadaşı Aydan Mehdiyeva’nın kalmakta olduğu evin giriş kapısını hasar yapmadan açarak eve girdiğini söyledi. İçeriye giren zanlının, Aydan Mehdiyeva’ya ait 5 bin Dolar, 800 TL para ve birçok ziynet eşyasını sirkat ettiğini açıklayan tahkikat memuru, zanlının 23 Aralık 2018 tarihinde tutuklandığını belirtti. Tahkikat memuru, ayni gün zanlının evinde arama yapıldığını ve yapılan aramada 150 TL, 8 Dolar ve bir miktar ziynet eşyasının bulunduğunu belirterek, aranan emarelerin de olduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını ifade eden tahkikat memuru, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Mert Can Kurtçu’nun tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.