Oya Göz Suçlu Bulundu

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Gönyeli’de 20 Şubat 2016 tarihinde meydana gelen ve Motosiklet sürücüsü Cuma Mağusalı’nın ölümü ile sonuçlanan kaza neticesinde tutuklanan araç sürücüsü Oya Göz aleyhindeki karar bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran açıkladı. Başkan Ömer Güran kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini belirtti. Kazada sanığın savunmasında belirttiği gibi yol çıkmış olduğu tali yolda sağa dönülmez işareti olmaması, yerde olan çizgilerin görülmemesi ve 17 saniye yola çıkmak için beklemesinin kusuru olmadığı anlamına gelemeyeceğini ancak lehine hafifletici sebep olarak değerlendirile bileceğini belirtti. Başkan Güran sanığın kusuru olduğu kadar kaza neticesinde hayatını kaybeden Cuma Mağusalı’nın da 100 Km üzerinde bir süratle yolda ilerlemesinin kazada katkısı olduğunu gösterdiğini belirtti. Başkan Ömer Güran sanığın itam edildiği Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olma, Azami dikkat ve ihtimamı göstermeksizin trafik kazası yapma, İhtiyatsızca ve halka tehlike teşkil edecek şekilde araç kullanma olmak üzere yedi davadan suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirtti. Başkan Güran sanığın mahkûm olduğu davalarla ilgili ceza takdirini ise 31 Mart 2017 tarihinde açıklayacaklarını belirtti.



Mahkeme gergin bir ortamda başladı. Kararın okunmasından önce mahkemeye gelen Cuma Mağusalı’nın babası sinir krizi geçirerek ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Mahkeme salonuna getirilen sanık Oya Göz ise yoğun güvenlik önlemi altında salona gire bildi. Kararın ardından salondan tutuklu aracına götürülmek istenen sanığa Mağusalı’nın arkadaşları ve ailesi linç girişiminde bulundu.



Kaza nasıl olmuştu?

Motosiklet sürücüsü Cuma Mağusalı’nın ölümü ile neticelenen kaza 20 Şubat 2016 tarihinde Gönyeli'de Defne Sokak üzerinden Belediye Bulvarı istikametine doğru dikkatsizce giriş yapan 47 yaşındaki Oya Göz yönetimindeki HC 735 plakalı araç, o esnada bulvar üzerinde Gönyeli'ye doğru seyreden Cuma Mağusalı yönetimindeki MD 014 plakalı motosiklete çarpmıştı. Çarpma sonucunda savrulan motosiklet, bu sırada Gönyeli'den Lefkoşa’ya doğru gelmekte olan başka bir araca çarpmıştı. Mağusalı ağır yaralı olarak hastaneye götürülmüş ama kurtarılamamıştı.