Narkotik ve kaçakçılığı önleme şubesi polisleri, aldıkları bilgi ışığında, 25.6.20 tarihinde Gazimağusa’ da bir otelin 214 numaralı odasında arama müzekkeresi gereği yaptıkları aramada, Zanlı Uğur Ersan Topçu’nun (E-38) tasarrufunda yaklaşık 10 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve 1 gr ağırlığında tütün ile karışık sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındı ve huzurda bulunan zanlı tutuklanmıştı.

Zanlı yargılanmayı cezaevinde bekleyecek

25.6.20 tarihinden beri tutuklu bulunan zanlı bugün 1.7.20 tarihinde kanunsuz sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesi huzuruna çıkarılarak ileride görüşülecek davasına değin 2 ay süreyle merkezi cezaevine gönderildi. Bugünkü tutukluluk duruşmasında olgularla ilgili mahkemeye bilgi veren polis, zanlının benzeri sabıkaları nedeniyle yargılanıncaya değin cezaevine gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Dilşah Karayel, zanlının yargılanıncaya değin ve her hâlükârda 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesi hususunda emir verdi. (MHA)