Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne Polis Müdürlüğü’nün özel kurulan bir ekibi üç aydır bir hırsızlık çetesinin peşine düştü. Takip sonucu Boğazköy’de bir siteye operasyon düzenleyen polis ekipleri Zimbabwe uyruklu 8 kişiyi çalıntı eşyalarla birlikte suçüstü yakaladı.

Zimbabwe uyruklu Wishad Junior Mpavaenda, Brian Prayer Mutakura , Fungai Marshall Mangondoza, Fortune Takudzwa Rutsıto, Munyaradzi Raphael Musango, Charles Kabirou Effıom, Michael Matsıkıtı ve Hillary Ngonbadang Tanwıe bugün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlıların “Geceleyin Ev Açma”,”İkametgâhtan Sirkat”, “Dükkân açma” suçlarından tutuklandıklarını söyledi. Polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlıların 2017 Aralık ayından bu yana yakın takibe alındığını Lefkoşa ve Girne’de meydana gelen birçok hırsızlık olayı ile ilgili bağlantılı olduklarını söyledi. Özmüezzin, zanlıların dün gece Dikmen’ de Lavinium sitesi, Blok:1, D:7 ve Blok: 26, D:5 adresinde tespit edilerek tutuklandıklarını, yapılan ilk sorgulamada 13 ev ve 5 ayrı dükkândan birçok elektronik eşya, kol saatinin emare olarak alındığını kaydetti. Soruşturma memuru, olayla bağlantılı aranan 3 kişinin daha olduğunu ada genelinde benzer şikâyetlerle zanlıların bağlantılarının araştırıldığını ifade ederek ilk etapta 3 gün tutukluluk talebinde bulundu. Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların iddiaların araştırılması için 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Emareler sergilendi

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu ele geçirilen DELL marka laptop, Sony Playstation3 marka oyun konsolu, gri renk Nike marka sırt çantası ve birçok elektronik eşya bugün Girne Polis Müdürlüğü’nde basına sergilendi.