7.11.20 tarihinde saat 22.15 raddelerinde Gazimağusa’da Kurtalan sokak üzerinde aralarında çıkan sözlü tartışma sonucu ayni ülke vatandaşı olan M.N.T isimli şahsı kalbin alt kısmından bıçakla ağır şekilde yaralayan Vietnam uyruklu Khac Hau Nguyen olaydan kısa bir süre sonra tespit edilerek tutuklanmış ve 8.11.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün, 11.11.20 tarihinde de 8 gün olmak suretiyle toplam 11 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 19.11.20 tarihinde katle teşebbüs, ağır yaralama ve kanunsuz bıçak taşıma suçlamasıyla yeniden çıkarıldığı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde tutukluluk süresi 5 gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede şahadet veren polis çavuşu Arif Tolgan olgularla ilgili mahkemeye bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. Tolgan şahadetinde, 7.11.20 tarihinde Gazimağusa’da Kurtalan sokak üzerinde, zanlının önceden tanıdığı ve aralarında olan husumet nedeniyle sözlü olarak tartıştığı Vietnem uyruklu M.D.T’ yi, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu bir bıçağı kalbinin alt kısmına sokmak suretiyle ağır şekilde yaraladığını söyledi.

Yaralan şahsın önce Gazimağusa, sonrasında Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakım servisine yatırıldığını ve hayati tehlikesi olduğunu belirten PÇ Tolgan olaydan kısa süre sonra zanlının ikametgahı civarında tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Zanlının aynı gün kendi el yazısıyla yazdığı itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verdiğini belirten PÇ Tolgan, aynı gün olay yerinde otluk bir alanda zanlının gösterdiği yerde olay esnasında kullanılan bıçağın bulunarak emare alındığını söyledi. Bunun yanında zanlının olay sonrası kaçmak için kullandığı sahibi belli olmayan bir bisikleti de polise teslim ettiğine değinen PÇ Tolgan, mesele ile ilgili geniş çaplı tahkikatın sürdürülmekte olduğunu ve aranmakta olan emarelerin mevcut olduğunu söyledi.

Müştekinin Lefkoşa Devlet hastanesindeki tedavisinin devam etmekte olduğunu, hayati tehlikesinin devam etmekte olduğunu ve ifade verebilecek durumda olmaması nedeniyle ifadesinin henüz temin edilemediğine dikkat çeken PÇ Tolgan, tahkikatını salimen sürdürebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 5 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, olayın ciddi ve ağır ceza kapsamında bir suç olduğuna değinerek polisin süreye ihtiyacı olduğu aşikardır dedikten sonra zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)