23.10.20 tarihinde Gazimağusa’ya bağlı Tuzla köyünde, kendisini önceden aldattığı gerekçesiyle 7 yıl önce ayrıldığı eşinin evine giren ve o esnada balkonda bulunan eski eşini her iki kolundan tutup sıkmak suretiyle darp eden aynı köy sakini Yusuf İmsaler şikâyet üzerine 24.10.20 tarihinde tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı bugün 25.10.20 tarihinde mülke tecavüz ve darp suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davasında hazır bulunmak maksadıyla teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru Engin Yıldız yemin altında verdiği şahadette, zanlının 23.10.20 tarihinde saat 20.10 raddelerinde, Tuzla köyünde, üst katta kalan ve 7 yıl önce ayrıldığı eşi Y.İ’in ikametgâhına girdiğini, o esnada balkonda bulunan eski eşini iki kolundan tutup sıkmak suretiyle darp ettiğini söyledi.

Zanlının şikâyet üzerine 24.10.20 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten tanık polis, kendisine okunan yazılı dava tebliğine karşılık kabul etmiyorum cevabını verdiğini söyledi.

Zanlının eski eşinin kaldığı ikametgâha girdiğine dair şahadet mevcut olduğuna değinen tanık polis, zanlının 2.9.20 tarihinde eski eşi ile ilgili ev açma, sirkat ve kasti hasar suçlamasıyla dava dosyalandığını ve 3.9.20 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak teminata bağlandığını söyledi.

KKTC vatandaşı olan ve tahkikatın bu aşamasına etki etme olanağı bulunmadığını söyleyen PM Yıldız, zanlının davası görüşülünceye değin teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Tutku Candaş zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 3000 TL nakdi teminat ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin imza edeceği 30000 TL’ lık şahsi kefalet senedi karşılığı serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)