Ölümlü Kazada Suçlu Kim?

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa otobüs Terminali içerisinde 5 Haziran tarihinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan 53 yaşındaki Eşref Yücel’in önceki gün aniden rahatsızlanarak yaşamını kaybetmesi ile kazaya karışan 20 yaşındaki Ozan Çıldır dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

OTOPSİ SONUCU BEKLENİYOR

Lefkoşa Trafik Şubesi’nde görevli polis çavuşu Halil Oranlı mahkemede verdiği ifadede zanlı Ozan Çıldır’ın 5 Haziran tarihinde meydana gelen trafik kazası ile bağlantılı tutuklandığını anlattı. Polis çavuşu Halil Oranlı, 5 Haziran tarihinde Lefkoşa Otobüs Terminali içinde saat 12.00 sıralarında meydana gelen kazada, MS 547 plakalı araç sürücüsü Ozan Çıldır’ın dikkatsiz bir şekilde kuzey istikametine, Eşref Yücel’in kullanımındaki plakasız akülü scooter’in ise dikkatsiz bir şekilde batı istikametine gittiği esnada çarpışmaları sonucu meydana geldiğini söyledi. Yücel’in 5 Haziran’dan bu yana hastanede tedavi altında tutulduğunu ve önceki gün aniden rahatsızlanarak yoğun bakıma kaldırıldığını kaydeden Oranlı, Yücel’in 17.30 raddelerinde yaşamını kaybettiğini kaydetti.

Davanın seyrinin değiştiğini ve alınması gereken ifadeler olduğunu belirten Oranlı, zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Yargıç Rauf Kürşad, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlanabilmesi için 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.