Evrim Kamalı

 Gönyeli’de geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen ve 27 yaşındaki motosiklet sürücüsü Cuma Mağusalı’nın hayatını kaybettiği kaza ile ilgili tutuklanan araç sürücüsü Oya Göz dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren tahkikat subayı Müfettiş Muavini Mehmet Özatılgan olayla ilgili bulguları aktardı. Özatılgan zanlı Oya Göz’ün Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu başkasının ölümüne sebep olma, dikkatsiz sürüş Kavşakta durmama ve ana yolda seyreden araçlara geçiş hakkı vermeme suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Müfettiş Muavini Özatılgan mesele ile ilgili olarak zanlı aleyhine daha önce alınan 2 günlük sürede kamera kayıtlarının temin edildiğini ve görgü tanıklarının ifadesinin alındığını belirtti. Polis zanlı Göz aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak tahkikata gelinen aşamada etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını söyledi.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlı Oya Göz’ün ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün ispat-i vücut etmesi, 15 bin TL nakdi teminat ve 2 kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi