ÖLÜMLÜ KAZA YARGIDA

Koruçam-Sadrazamköy anayolu üzerinde yönetimindeki araç ile karşı şeride geçip , Lapta Yavuzlar Lisesi öğrencilerini taşıyan minibüsle çarpışarak Arslan Oktan’ın hayatını kaybettiği kaza ile ilgili van araç şöförü A.Y, dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı


Koruçam-Sadrazamköy anayolu üzerinde meydana gelen ve 69 yaşındaki Arslan Oktan’ın hayatını kaybettiği kaza ile ilgili van araç sürücüsü A.Y, dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
‘Dikkatsizlik’ ve ‘ihmalkarlık’ sonucu yönetimindeki araç ile karşı şeride geçerek, minibüsle çarpıştığı iddia edilen A.Y hakkında bir gün tutukluluk kararı alındı. Kolundan yaralı olduğu görülen zanlı bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.
Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, polis çavuşu Ümit Kahveci’yi mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis çavuşu Kahveci, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.
Kahveci, Koruçam-Sadrazamköy arasında önceki gün saat 14:00 sıralarında Mağusa’da sakin A.Y yönetimindeki GE 569 plakalı van aracın tedbirsizlik ve ihmalkarlık sonucu yolun sağ şeridine geçerek, karşı şeritten gelen İbrahim Gündoğdu yönetimindeki TEC 740 plakalı minibüsle yüz yüze çarpıştığını anlattı.
Kaza sonrasında minibüste yolcu olarak bulunan 69 yaşındaki Arslan Okutan’ın hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybettiğini dile getiren Kahveci, olayla ilgili soruşturmanın yeni başladığını ifade etti.
Polis çavuşu Kahveci, kazayla ilgili alınacak ifadelerin bulunduğuna değinerek, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemede aktarılan olgular ışığında tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 1 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Zanlı A.Y, bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.

Kaynak: Yeni Düzen