Ölenin Kimliği Hala Tespit Edilemedi

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Ercan -Yonca Kavşağı 1-2'inci km'leri arasında 28 Mayıs tarihinde saat 17.30 raddelerinde meydana gelen ve henüz kimliği tespit edilemeyen 55 -60 yaşları arasında bir erkek şahsın yaşamını yitirdiği kazaya sebep olan araç sürücüsü Fırat Demir tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Yılmaz Öztürk olayla ilgili bulguları aktardı. Öztürk, kazanın 28 Mayıs tarihinde saat 17.15 raddelerinde Ercan-Yonca kavşağı anayolu üzerinde meydana geldiğini anlattı. Polis çavuşu Yılmaz Öztürk, zanlı Fırat Demir yönetimindeki TMF 489 plakalı Taksi ile soldan birinci şerit içinden kuzey istikametine doğru süratli ve dikkatsiz bir şekilde seyrettiğini söyledi. Öztürk, o esnada zanlının banket içerisinde durup beklemekte olan ve yolun karşısına geçmek için yola giriş yapan meçhul şahsı görüp çarpmamak için şerit değiştiği esnada yönetimindeki aracın sol ön kısmı ile çarptığını kaydetti. Polis çavuşu, kimliği tespit edilemeyen meçhul şahsın olay yerinde yaşamını kaybettiğini zanlının ise kaza mahallinde tutuklandığını belirtti.

Soruşturmanın devam ettiğini belirten Polis çavuşu Yılmaz Öztürk, ölenin kimliğinin henüz tespit edilemediğini ifade ederek, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.