“Ohi Olgun Dayı” Mesajdaki Şifre Ne?

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde üç farklı işyerine eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kundaklama olayları ile ilgili hükümsüz tutuklu olarak ceza evine gönderilen sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlars bugün Ağır Ceza mahkemesine sevk edilmezden önce yapılan ilk tahkikat duruşması için mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada ilk olarak King Oto Galeriyi yaktığı gerekçesi ile tutuklu bulunan Mahmut Selkar’ın tahkikat duruşmasına devam edildi. Dünkü duruşmada iddia makamı mahkemeye tanık olarak kaçak konumunda bulunan sanık Mustafa Kaya’nın özel sekreteri H.K. isimli kadını dinletirken ikinci tanık da Evren Baysal’ın arkadaşı İ.C. oldu.

Kundaklama duruşmasında dün tanıklık yapan H.K. isimli kadın, kaçan sanık Mustafa Kaya’nın özel sekreteri olduğunu uzun bir süre kendisi ile çalıştığını söyleyerek kamera kayıtlarında koşan sanıkların birinin Mahmut Selkar diğerinin ise Mustafa Kaya olduğunu ifade etti. Kundaklamanın ardından Mustafa’nın kendisini aradığını Çatalköy’e ve kendisine emanet para vererek kız arkadaşına iletmesini rica ettiğini söyledi. Mustafa’yı saklandığı kasap dükkânından alarak arabayla biraz dolaştıklarını, sonra bana yaşanan kundaklama olayı ile ilgili polis tarafından arandığını kendisinde ona git teslim ol nereye kadar böyle kaçacaksın dediğini aktardı.

İddia makamının ikinci tanığı İ.C ise Evren Baysal’ı 2015 yılından itibaren tanıdığını belirterek sanık Evren Baysal’la arasının iyi olduğunu ve Enver Bahçeciler ile Özmerhan arasında para yüzünden sorunlar olduğunu bunu da kendisine Evren Baysalın söylediğini belirtti. Tanık İ.C 1980 yılından bu yana ülkemizde kaldığını Evren Baysal’ın kendisini arayıp bir iş yapacaklarını söylediğini ve bir kafede buluştuklarını Evren’i Enver Bahçeciler’in telefonda aradığı bütün konuşmaları duyduğunu kundaklanan yerlerin o gece yakılacağını söylediğini bu konuşmaları da duyduğunu söyledi.

Kendisine de bu iş için teklifte bulunduklarını ancak kabul etmediğini ve yanlarından ayrıldığını sonrada telefonunu kapattığını söyledi. Tanık olayları ertesi günü uyandığında öğrendiğini, kendisini Mahmut Şimşekatan’ın aradığını ve onunla buluştuğunu her şeyi anlattığını hatta Mahmut’un yanında telefonunu açtığında Evren’den mesaj geldiğini ve mesajda Kürtçe olarak “ohi olgun dayı” yazdığını bununda oh her şey tamam demek olduğunu söyledi. Tanık gelen bu mesaj yüzünden de karakolda 24 saat tutuklu kaldığını da belirtti.

Tanığın şahadetinin ardından davaya kaldığı yerden devam etmek üzere ileriki bir tarihe ertelenirken diğer tutuklu bulunan sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlars’ın tahkikat duruşmaları ise yine ertelendi.