12.12.20 tarihinde, saat 22.30 raddelerinde Gazimağusa’da bir öğrenci yurdunda 4 kişi arasında çıkan tartılşma sonunda Nijerya uyruklu B.J.A‘nin yüzüne ve vücudunun muhtelif yerlerine elleri ve ayaklarıyla vurmak suretiyle yaralanmasına neden olan Nijerya uyruklu Hasan Ahmad Ali (E-20), Adamu Gorki Yahaya (E-21) ve Mahmud Habib Abdullahi (E-21) şikâyet üzerine tutuklandılar.

Zanlı bugün 13.11.20 tarihinde vahim zarar ve ciddi darp suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına yemin altında şahadet veren PM Gökhan Yıldırım olgularla ilgili bilgi aktardı. PM Yıldırım şahadetinde, 12.11.20 tarihinde bir öğrenci yurdunda zanlı 1‘e ait oda içerisinde aralarında yaşanan tartışma sonucu zanlıların bir olup ayni odada kalmakta olan B.J.M.A‘yı vücudunun muhtelif yerlerine el ve ayakları ile vurmak suretiyle ciddi şekilde darp ettiklerini söyledi.

MÜŞTEKİNİN KAŞINDA KESİK, BURUN KEMİĞİNDE KIRIK ŞÜPHESİ OLUŞTU 

Müştekinin Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırıldığını, sağ kaşında oluşan kesik yaraya 5 dikiş atıldığını ve ilk tespitlere göre burun kemiğinde kırılma şüphesi oluştuğunu belirten PM Yıldırım, zanlıların olay sonrası tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi.

Zanlıların alkollü olmamalarına rağmen hal ve hareketlerinden şüphe edilmesi nedeniyle kimliklerinin tespiti konusunda detaylı soruşturma yapamadıklarına dikkat çeken tanık polis, zanlı 1‘in müştekiye kendisinin vurduğu yönünde sözlü beyanı olduğunu söyledi.

Zanlı 1 ile birlikte methaldar oldukları kavda nedeniyle müşteki aleyhine de ayrı bir dosya tanzim edildiğini söyleyen tanık polis, meselenin yeni olması nedeniyle tahkikatını salimen yürütebilmek ve zanlıların kimlik bilgilerini teyit edebilmek maksadıyla aleyhlerinde üçer gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)