Nurçin 9 ay, Demir 7 ay hapis cezasına mahkum edildi…

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Yeşilköy’de “Bayram Market” isimli iş yerine girerek sigara, içki ve kuru yemiş sirkat eden sanık Mehmet Nurçin ile Faruk Demir hakkındaki karar bugün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı…

Yeşilköy’de 2017 yılı Ekim ayı içerisinde “Bayram Market” isimli iş yerine girerek 9 karton sigara, 9 şişe içki ve 2 paket kuruyemiş sirkat eden sanık Mehmet Nurçin ile Faruk Demir hakkındaki karar bugün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. “Dükkan açma”, “Sirkat”, “Mülke tecavüz” ve “Kasti hasar” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Nurçin 9 ay, sanık Demir ise 7 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Pencereyi hasara uğratarak markete girmiş ve hırsızlık yapmışlardı…

Sanık Mehmet Nurçin ile Faruk Demir, 11 Ekim 2017 tarihinde Yeşilköy’de faaliyet gösteren “Bayram Market” isimli iş yerinin penceresini hasara uğratarak içeriye girmiş ve içeriden 9 karton sigara, 9 şişe içki ve 2 paket kuruyemiş sirkat etmişti. Sanıklar sirkat ettikleri sigaralar ile 3 şişe içkiyi saklamış, 6 şişe içki ile 2 paket kuruyemişi tüketmişlerdi. Akabinde sanıklar sirkat etmiş oldukları ve toplam değerleri Bin 10 TL olan sigaraları Pamuklu köyünde faaliyet gösteren bir markete giderek 640 TL’ye satmak için market sahibi ile anlaşmış ve 600 TL almışlardı.

“Etkin ve caydırıcı cezalar verilmesi kaçınılmazdır…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Nüvit Gazi Hacı, sanık Mehmet Nurçin ile Faruk Demir’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanıkların işlemiş olduğu suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu belirten Hacı, hırsızlığın yüz kızartıcı vahim bir suç olduğunu, dükkan açmanın ise hırsızlığın vahametini arttırdığına dikkatleri çekti. Hacı, bu tür suçları işleyenlere etkin ve caydırıcı cezaların verilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, sanıklara hapislik cezası dışında başka bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Hacı, aleyhlerine getirilen davalardan suçlu buldukları sanık Nurçin’i 9 ay, sanık Demir’i ise 7 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.