Uyuşturucu transferi ihbarı üzerine polis, Gazimağusa’nın girişine barikat kurdu, durdurulan kiralık araçta 30 gram bonzai ele geçirildi, 2 kişi de tutuklandı

Gazimağusa’nın girişinde önceki gün nefes kesen bir uyuşturucu operasyonu düzenleyen Narkotik Şube ekipleri, 30 gram bonzai ele geçirdi.
Olayla ilgili polis, İbrahim Görkem Güvener ile Çağrı Kılınç isimli iki kişiyi gözaltına aldı. Polisin mahkemeye verdiği şahadete göre kiralık araçla Gazimağusa’ya gelen zanlılardan İbrahim Görkem Güvener, şehrin girişinde Narkotik şube ekiplerinin barikat kurduğunu görünce aracı yolun soluna çekerek tasarrufundaki uyuşturucu maddeyi araçtan atmaya çalıştı.
Amacına ulaşamayan zanlı polis tarafından suçüstü tespit edildi. Her 2 zanlı da dün tutukluluk istemiyle mahkeme huzuruna çıkarılırken, mahkmede söz alan zanlı İbrahim Görkem Güvener, “tüm mal bana ait, Çağrı’nın uyuşturucu maddeden haberi bile yok” diyerek suçu üstlendi.
 
Dedeoğlu Çemberine barikat kurdular
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 1 Kasım 2017 tarihinde, kiralık bir araç içerisinde uyuşturucu madde olduğunu ve konu aracın Lefkoşa’dan Gazimağusa’ya doğru seyirt halinde oldukları bilgisini aldıklarını söyledi. Polis, bu bilginin üzerine saat 22.45’te Gazimağusa’nın girişi olan Dedeoğlu çemberine giderek konu aracı beklemeye başladıklarını söyledi.
 
Polise 100 metre kala uyuşturucudan kurtulmak istedi
Polis, mahkeme huzurundaki zanlıların yolun polis tarafından kesildiğini görmeleri üzerine, yönetimlerindeki kiralık aracı yolun soluna çektiğini aktardı.
Araçta yolcu olarak bulunan zanlı 1 İbrahim Görkem Güvener’in ise naylona sarılmış olan 30 gram ağırlığındaki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi araç dışına atmaya çalıştığı sırada tespit edildiğini anlatan Özdesoy, her iki zanlıyı da gözaltına aldıklarını söyledi.
 
Görkem suçunu kabul etti
Zanlı 1 İbrahim Görkem Güvener’in suçunu kabul ettiğini, Çağrı Kılınç’ın ise ifade vermediğini belirten Özdesoy, soruşturmanın yeni başladığını ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin analize gönderileceğini ifade ederek, mahkemeden süre talep etti.
 
“Arkadaşımın uyuşturucu maddeden haberi yok”
Mahkemede söz alan zanlı 1 İbrahim Görkem Güvener, Çağrı’nın uyuşturucu maddeden kesinlikle haberi yok, uyuşturucuların hepsi bana ait” şeklinde konuştu. Zanlı 2 Çağrı Kılınç ise uyuşturucu maddelerle hiçbir bağlantısının olmadığını iddia etti.
Huzurundaki şahadet ve zanlıların beyanlarını değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 1 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.