Ne Buldularsa Çaldılar

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Haspolat bölgesinde Özok şirketine ait depoda çalışan zanlılar Hasan Çeker ve Semih Türkmen depo içerisinden muhtelif ev eşyalarını çaldıkları gerekçesi ile tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Namık Özkan olayla ilgili bulguları aktardı. Özkan huzurda bulunan zanlılar Hasan Çeker ve Semih Türkmen'in 28 Kasım'da Özok Mobilya isimli işyerinin fabrikasına ait Haspolat bölgesindeki depo içerisinden toplam değerleri 820 TL olan Karaca marka üç adet kesme tahtası, bir adet kare tabaklı kesme tahtası, bir adet porselen yuvarlak tabak, bir adet yuvarlak fırın kabı, bir adet yağlık, sirkelik porselen, iki adet porselen kurabiyelik, bir adet tuzluk, biberlik, bir adet minder ile yastığı fabrikadan alarak, evlerine götürmek amacıyla şirketin HJ 915 plakalı aracının arkasına saklayarak sirkat etmek suçundan methaldar olduklarını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve zanlıların gönüllü ifade verdiğini, ancak henüz teyit ve tekzibinin yapılmadığını belirterek tahkikatın salimen yürütülebilmesi için üç gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.