Milos Tutuklu Yargılanacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da surlar içinde kafesli park diye bilinen bölgede Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a askeri yasak bölgeyi ihlal ederek geçiş yapan zanlı Milos Hossain tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Aytan Özoğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Özoğlu huzurda bulunan zanlı Milos Hossain’in 7 Temmuz tarihinde sabahın erken saatlerinde Lefkoşa’da surlar içinde kafesli park diye bilinen bölgede Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a askeri yasak bölgeyi ihlal ederek geçiş yaptığı sırada devriye gezen polis ekipleri tarafından tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak zanlının gönğllü ifade verdiğini ve ifadesinde Güney Kıbrıs’da Üniversite öğrencisi olduğunu ve orada okula olan 3 bin Euro borucunu ödeyemediği için polislerin kendisini Kuzeye geçişine izin vermediğini itirafında bulunduğunu belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.