Milli Basketbolcuya Uyuşturucudan 7 Ay Hapis Cezası

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Ülkemize Kermiya Kara Giriş Kapısı’ndan 29 Aralık 2015 tarihinde saat 12.55 raddelerinde uyuşturucu madde ithal etmeye çalışırken yakalanan zanlılar YDÜ Erkek Basketbol takım kaptanı Halil Kudruza ve Kaan Hastan aleyhindeki karar bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan Mahkeme heyeti huzurunda gerçekleşen dünkü kabul duruşması neticesinde mahkeme heyeti oyçokluğu ile sanıklar aleyhinde mahkûmiyet kararına vardı. Sanıklar aleyhinde Başkan Ömer Güran ve Yargıç Gökan Asafoğulları’nın oy çokluğu vermiş olduğu kararı Asafoğulları açıkladı. Kararda sanıklar lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini belirten Yargıç Asafoğulları bu tür suçlara hoş görü ile yaklaşılamayacağını, sanıklar veya başka kişilerin ülkemize ister kendi kullanımları isterse başka amaç ile uyuşturucu ithal etme hakkı olmadığını belirtti. Yargıç Gökan Asafoğulları sanıkların suçlarını kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymalarını lehlerine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini belirterek zanlıları aleyhlerine getirilen 54 gram 980 miligram hintkeneviri ithal ve tasarruf suçlarından 7 ay hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

Yargıç Meltem Dündar ise verilen karara katılmayarak sanıkların talep ettikleri denetimli serbestlik hakkından yararlanmaları kararını verdi. Ancak vermiş olduğu karar azınlık kararı olarak kaldı ve sanıklar 7 ay hapse gönderildiler.