Mavideniz, 7 ay hapis cezasına mahkum edildi…

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Mağusa’da “Zizi Pizza” isimli iş yerine girerek 2 adet cep telefonu sirkat eden Mehmet Mavideniz hakkındaki karar bugün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı…

Mağusa’da faaliyet gösteren “Zizi Pizza” isimli iş yerine girerek içeriden 2 adet cep telefonu sirkat eden ve birçok sabıkasının yanında 2 benzeri sabıkası bulunan sanık Mehmet Mavideniz hakkındaki karar bugün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. “Dükkan açma” ve “Sirkat” davlarından yargılanarak Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından suçlu bulunan sanık Mavideniz, 7 ay hapis cezasına mahkum edildi.

2 adet cep telefonu sirkat etmişti…

Sanık Mehmet Mavideniz, 13 Kasım 2018 tarihinde Mağusa’da faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Cenk Akay’ın yaptığı “Zizi Pizza” isimli iş yerine girerek Cenk Akay’a ait 2 adet cep telefonu sirkat etmişti.

“Sanık ıslah olmayıp ayni suçları işlemeye devam etti…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Nüvit Gazi Hacı, sanık Mehmet Mavideniz’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın işlediği suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu belirten Hacı, hırsızlığın vahim ve yüz kızartıcı bir suç olduğunu, bina açıp girmenin ise suçun vahametini daha da arttırdığını ifade etti. Hacı, ağır suçlarda ve halkı huzursuz eden can ve mal güvenliğini etkileyen hallerde kamu menfaatinin korunması faktörünün ağırlık kazanması gerektiğini vurguladı. Sanığın daha önceden işlediği 2 ayrı sirkat suçundan dolayı hapis cezasına mahkum edilmesine rağmen ıslah olmadığının altını çizen Hacı, sanığın cezaevinden çıktıktan kısa bir süre sonra ayni suçları işlediğini belirtti. Hacı, ıslah olmayan sanığa hapislik cezası dışında başka bir ceza verilemeyeceğini belirterek, sanığı 7 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.